MA Studies > Fine art > Fine art alumnus > Annelies Bloemendaal

Annelies Bloemendaal

Alumnus


Annelies Bloemendaal werkt aan een collectie van 'objecten'. Ze maakt een archief waar alle door haar verzamelde plaatjes opgeslagen worden en aan een schetsboek waar de objecten een naam krijgen, over de objecten verteld word, waar ze soms van vorm veranderen en verder tot leven komen.
Het archief en schetsboek vormen een haast onuitputtelijke inspiratiebron om tot een beeldenserie te komen: Bij elkaar geplaatste objecten die niks met elkaar te maken te hebben, maar zorgvuldig geselecteerd zijn.
De selectieprocedure tussen de objecten word vastgelegd in het schetsboek.

Annelies ondervind veel plezier aan het maken van deze beelden 'in het echt' en als tekening; het kiezen tussen het ene of het andere object geeft haar macht, evenals het veranderen van de vormen van deze dagelijkse 'dingen'.
Schema's en lijsten van categorie?´n waaronder de objecten ingedeeld worden helpen haar alles op een rijtje te zetten en geven overzicht.
Ze hoopt de beelden steeds verder te specificeren in categorie?´n zodat ze uiteindelijk een kritische noot zijn richting het drukke leven in Nederland, dat haar regeert.L. Wittgenstein:
6.54

Meine S?§tze erl?§utern dadurch, da?ü sie der,
welcher mich versteht, am Ende als unsinnig
erkennt, wenn er durch sie - auf ihnen - ?ºber
sie hinaugestiegen ist. (Er mu?ü sozusagen die
Leiter wegwerfen, nachdem er auf ihr hinauf-
gestiegen ist.) Er mu?ü diese S?§tze uberwinden,
dann sieht er die Welt richtig.
"


"

Back